4 Февруари, 2011 11:16 5 335 6

FIAT крие за 500 4х4

  • fiat 500 4x4

В Мрежата се появиха шпионски снимки на нова модификация на култовото мини FIAT 500. За техническите характеристики на тази разновидност все още няма никаква официална информация и можем само да гадаем.

На снимките обаче прави впечатление, че автомобилчето е с очевидно повишен клиренс. Въз основа на този факт може да се предположи, че италианците подготвят модификация, подобна по характеристики на Ford Fusion, например.

Кьолнският модел обаче е само с предно предаване, а при по-обстойно разглеждане на снимка номер 2 се вижда нещо доста интересно, от което може да се заключи, че тази разновидност на FIAT 500 ще бъде с двойно предаване.

Става въпрос за различното позициониране на последното гърне. То е разположено напречно на дължината на автомобила и е максимално изнесено назад към бронята. Подобно решение се използва при доста други автомобили, но основно се прави с цел да се освободи място за заден диференциал.

Подобна схема може да се види при малкото Suzuki SX4, например. Всички тези догадки са подкрепени и от слуховете, че минито на FIAT ще има пълноприводна версия, подобно на Panda. Пак според непотвърдена информация се очаква 500 4x4 да се появи на пазара още през следващата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TeodorM

    30 1 Отговор
    Дано да не го докарат до онова MINI 4х4, което вече не е никак мини отвън, а вътре си е все така мини с 4-те си места. Дано да им потръгне на фиат с таз колица, мака, че за тук е все още много скъпа.
  • 2 Петър

    11 21 Отговор
    Тези пък какво полудяха с този ФИАТ,немога да разбера
  • 3 BOBSI

    17 1 Отговор
    Всеки FIAT e 500% FIAT :))
  • 4 mdaa

    9 14 Отговор
    Не само 4х4 да крият , ами всичките модификаций да скрият ...Аман , стига ни занимавахте с тази тъпа кола ! "Култовото мини " - на баба им хвърчилото...
  • 5 NO EU

    5 5 Отговор
    Само 4х4 му е кусура ... В 21 век да платиш 12 000 евро за тази смешна кола .... Смешно и жалко !!!
  • 6 Умен

    5 0 Отговор
    Хубаво е автомобилчето, но наистина прекалено много пари му искат - и това при условие, че отличникът на същата марка (Пунто, разбира се) може да се купи доста по-евтино.